Добре дошли

Добре дошли във вълшебната работилничка за красиви мечти на едно джудже... Тук едва ли ще намерите нещо полезно, но със сигурност ще разберете, че не сте сами... никога!

неделя, 22 април 2012 г.

Две успоредни прави

"If there ever comes a day when we can't be together, keep mi in your heart, i'll stay there forever." Pooh






       Днес тя имаше за домашно да разкаже за любовта... Любовта на две успоредни прави.
    Да обичаш е прекрасно! Където и да си, каквото и да правиш, си длъжен да търсиш любовта, дори сред множество разочарования и никога, ама никога да не се примиряваш с нищо по - малко от тази голямата, и разтърсващата, и необяснимата. Защото в момента, в който тръгнем да търсим любовта и тя тръгва към нас, повярвайте ми!
   Всички ли срещаме точно тази фаталната любов, която пали по един и същи начин, нагло пренебрегвайки и време, и място, и хора, та дори и съдби? Като се замисля - не! От тези, които все пак имат щастието да я срещнат колко я разпознават? А колко ли пък от тях успяват да я съхранят? Тази поредица от въпроси стопява щастливците в издребняваща редица (казано математически).  
    Ако сте от тези, които са благословени да я срещнат - моля ви, разпознайте я. Никога не я оставяйте да тлее, нека гори! Въглените са по - опасни и от големия пожар, с невидим пламък унищожават и оставят пустиня от рая. Никога не и обръщайте гръб, не отхвърляйте щастието, изберете себе си! Нямате право да изоставяте любовта, защото тя ви закотвя в миналото, там къдете я оставите, и живота на вътрешния ви свят спира... завинаги. Ако човек е познал най - голямото си лично щастие, никога не би се задоволил с по - малко. Във всеки от нас живее по един алчен максималист. Единственият вариант да не ме разберете е, ако не сте имали късмет да я срещнете и осъзнаете - нещастието се понася някак по-леко, ако въобще не си познал щастието… Само тогава! И накрая приемете обичта си без страх, създайте и комфорт - нека тя бъде скъп гост в сърцата ви, и помнете тя ще остане, точно толкова, колкото и позволите. Просто обичайте, колко простичко, нали!
   Любовта е символ на човешката пълнота и завършеност, тя създава, но и руши. Иронично! 
  "Нямаме право да бягаме от щастието. Повечето хора не са имали нашия късмет. Когато им е приятно заедно, не се влюбват. Когато са влюбени, не си пасват в леглото. Или пък когато са добре в леглото, след това нямат какво да си кажат. Ние си имаме всичко, освен, че нямаме нищо, понеже не сме заедно." - "Любовта трае три години", Фредерик Бегбеде.
   Две успоредни прави... Безкрайни и неукротени... Тихичко надничащи една към друга, без шанс за среща в равнината... Две успоредни прави - любов с малка буква - усмивка и сълзичка...

Няма коментари:

Публикуване на коментар