Добре дошли

Добре дошли във вълшебната работилничка за красиви мечти на едно джудже... Тук едва ли ще намерите нещо полезно, но със сигурност ще разберете, че не сте сами... никога!

събота, 26 ноември 2011 г.

Да уловиш коледния дух: Коледна завеса



 Днес е прекрасен ден, уникален сам по себе си! "Всъщност всички дни са такива" - казало ироничното джудже и се усмихнало лъчезарно... Но какво му е уникално, сигурно ще се зачудите?! Иронийка откри начин да се пребори с доста от пороците си. Опасно уникалният и начин е да работи по някоя важна за нея задачка, като Колед(к)а (както тя си я нарича).
   Веселото коледоманче реши да твори завеса от мъниста, подходяща както за прозорец, така и за свод, която да допълни коледния и интериор. След работа днес джуджето си купи шепа мъниста, корда (месина за риболов, среден размер), тънка точилка  (спокойнооо, та-а-ати е нов чове-е-ек и да се надяваме, че никой няма да пострада!), но вместо нея използва парче дърво от перваз :), въженце, две малки пирончета и няколко странни видички (самонарязващи), на които единият край е като ушенце. Избра си мотив звездичка за мънистата.
Разпръсна всичко на масата и започна да си реди различни комбинации, докато най - накрая си избра подходяща по нейния си смахнат вкус и стил. Разчерта и наряза кордата на 9 части - 5 дълги и 4 къси. Дългите са с дължина 150 см, а късите 40 см. На по - дългите части нареди избраната подредба, а на по - късите Иронийка разпредели останалите мъниста. На равни разстояния зави видичките в точилката и на всяко от ушенцата им завърза вече наредените с мъниста корди. С помоща на двата пирона захвана въженцето за точилката и гордо окачи чисто новата си Коледска украса на свода в дневната си... 
   И така Иронийка започна Коледните си приготовления и завинаги приключи с основния си порок - да пилее дните си в празни мисли, вместо да изживява всеки прекрасен миг по своя си собствен и уникален начин! А вие бихте ли опитали заедно с нея?!
    Направено с любов, моята!





4 коментара: