Добре дошли

Добре дошли във вълшебната работилничка за красиви мечти на едно джудже... Тук едва ли ще намерите нещо полезно, но със сигурност ще разберете, че не сте сами... никога!

вторник, 21 февруари 2012 г.

Напукани бисквитки
Отдавна си мисля да публикувам любимите си рецепти за коледни сладки и май е време наистина да започна... че направо Великден дойде вече, а аз още се мотая... Всъщност не съвсем - вече съм започнала да си мисля концепция за масичката и украсата в къщурката, както и съм набелязала някои рецепти. Смешната Иронийка, как да не я съжалиш! Извинявам се предваритено за общата снимка, но малко ми беше трудно да снимам малко над 30 вида сладкиши един по един и така...Цялата тава - за всеки по нещо от сърце!
Необходими продукти: 
100 гр.  масло 
1 яйце
150 гр. кафява захар ("Мусковадо" - леко мокра)
150 гр. брашно
50 гр. горчиво какао 
1 ч.л. нес кафе
150 гр. черен шоколад
¼ ч.л. сода бикарбонат
За овалване:
 50 гр. пудра захар
2 ванилии
Хайде на работа :))))):
   Смесваме сухите продукти - брашно, какао, ванилия, нес кафе и хлебна сода. Стопяваме маслото и шоколада - аз го правя в микровълновата, но водната баня е мисля по - добрия вариант, но пък е по - бавничко. Към разтопения шоколад прибавяме яйцето и захарта. След това смесваме сухите продукти и шоколадовата смес. Разбъркваме добре до получаване на тесто. Опаковаме в стреч фолио и оставяме в хладилника за около час. След това правим малки топчета (кръглички, без да се сплескват) и овалваме в пудра захар. Получават се около 50 - 55 броя в зависимост от големината. Печем в предварително загрята фурна на 150-160 градуса за 12-13 минути. При печенето оформените топчета се "разливат" и се получават напукани сплескани бисквитки... иии изобщо не са вкусни... не са за пробване, че няма спиране... :))))))))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар